Ontwerpwedstrijd

  • Geplaatst op
  • Door Pot & Vaas
Ontwerpwedstrijd

De winnaar van de Oisterwijk Vaas is bekend!

De Oisterwijk Vaas 2021 is gewonnen door Rina van Venrooij met haar ontwerp ODE.

Van harte gefeliciteerd Rina!

Hieronder het juryrapport

 

Ontwerpwedstrijd Pot&Vaas en het EKWC

De Oisterwijk Vaas 2021 is gewonnen door Rina van Venrooij

Twee Oisterwijks organisaties hebben de handen in een geslagen om een wedstrijd te organiseren voor dè vaas van Oisterwijk, de Oisterwijk Vaas. Aan de wedstrijd hebben 68 deelnemers meegedaan, die samen zorgden voor een rijk scala aan inzendingen.

 

De jury, onder voorzitterschap van Robèrt van Beckhoven, was verrast door de diversiteit van inzendingen. Oisterwijk is duidelijk een stad die inspiratie biedt. Een aantal inzendingen heeft zich laten inspireren door de plattegrond van Oisterwijk. Andere inzendingen gingen uit van het marketinglogo van de stad, de O met een komma. Populair is de term Parel in het Groen, een aantal inzendingen heeft die slogan als uitgangspunt genomen. Ook waren er inzendingen die verwezen naar de verschillende stadskernen van Oisterwijk en er waren inzendingen die uitgingen van de prachtige natuur waarin Oisterwijk gelegen is. Naast deze expliciete verwijzingen naar Oisterwijk waren er ook inzendingen van de afdeling “prachtige vaas”. De jury bestond, naast Robert van Beckhoven, kenner van Oisterwijk, uit vertegenwoordigers van Pot&Vaas en vertegenwoordigers van het EKWC, het Europees Keramisch Werkcentrum, gelegen op het KVL-terrein. Als criteria werd gekeken welke vaas het goed zou doen om te geven en om te ontvangen door en voor Oisterwijkers. Er werd gekeken naar de technische productiemogelijkheid, de productie kosten en of de vaas het goed zou doen in de winkel.

Met deze criteria selecteerde de jury zes inzendingen voor de shortlist. Deze zes hebben allen een sterk Oisterwijks karakter en kunnen geproduceerd worden tegen een redelijke prijs. Uiteindelijk, na een stevige discussie die met een dag werd verlengd, is gekozen voor de vaas van Rina Van Venrooij. Deze prachtige vaas belichaamt Oisterwijk als Parel in het Groen door een parelkleurige en parelvormige vaas te laten uitlopen in een donkergroene kraag. De vaas wordt omcirkeld door een goudkleurige ring waarin het woord Oisterwijk is gegraveerd. De jury is van mening dat deze vaas het goed zal doen in menig huiskamer en dat het ook verder in Nederland goed ontvangen zal worden.  

 

De prijs werd vrijdag 17 december door burgemeester H. Janssen uitgereikt. Helaas door de maatregelen hebben we er geen groot festijn van kunnen maken. Nogmaals bedanken wij alle deelnemers.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »