Verbinden met de Natuur

  • Geplaatst op
  • Door Pot & Vaas
Verbinden met de Natuur

We worden uitgenodigd onze verbinding met de natuur te herstellen want natuurlijke materialen, groen en planten maken ons gelukkiger en geven ons rust. Wij mensen houden niet alleen van de natuur, we zijn één met haar.

Verbinden met de natuur

Dat de natuur een positief effect heeft op onze mentale en fysieke gezondheid wordt door steeds meer onderzoek volledig onderstreept. Shinrin Yoku, het Japanse concept voor bosbaden, wordt zelfs door artsen en psychologen voorgeschreven als remedie bij aanhoudende stress en prestatiedruk. De onrust en onzekerheid die in onze huidige maatschappij heersen laten zien dat we de band met onze natuur verloren zijn. We worden uitgenodigd deze verbinding te herstellen want natuurlijke materialen, groen en planten maken ons gelukkiger en geven ons rust. Wij mensen houden niet alleen van de natuur, we zijn één met haar.

Plantenkunst en bloemenpracht

Bij Pot & Vaas hebben we een passie voor sfeer én de groene vingers om wensen en ideeën direct om te zetten tot meesterlijke creaties. Wij weten al jaren dat plantenkunst en bloemenpracht onmisbare sfeermakers zijn in eender welk interieur of omgeving. Een interieur of een ontwerp is niet af zonder sfeervol en zorgvuldig gekozen groen. Bloemen en planten vormen de finishing touch en zijn de kers op de ontwerptaart.

Niet van echt te onderscheiden

Onze selectie zijden bloemen en planten die we arrangeren in bijzondere potten en vazen uit onze collectie zijn ware eyecatchers in hotellobby’s, restaurants, luxueuze retailzaken en (semi)openbare kantoorruimtes. Met veel plezier selecteren we elke dag de mooiste materialen en combineren we design met natuur om zo sensationele creaties te vormen. Soms laten we onze fantasie de vrije loop. Andere keren dienen de kleuren, vormen en arrangementen een strak beschreven ontwerp in de stijl en functie van een interieur. De kunstplanten worden steeds natuurgetrouwer en de uitstekende UV-filter zorgt ervoor dat het groen ook buiten, onder invloed van zonlicht, niet verkleurt. Als onze interieurverzorgster deze planten en bloemen zelfs water gaat geven durven we gerust te stellen dat onze selectie kunstgroen nagenoeg niet van echt te onderscheiden is.

Groenkunstenaars

Het gevoel voor stijl en het lef en vertrouwen dat onze arrangeurs hebben om te experimenteren met kleurcombinaties, materialen en stijlenmixen maken dat er altijd een verrassende creatie ontstaat. Soms verbazen zij zichzelf net zoals zij de opdrachtgevers doen verstommen. In verschillende arrangementen wordt gebruik gemaakt van echt hout en stammen waarop kunstbloemen worden bevestigd. Op deze manier creëren we sprookjesachtige bomen vanuit een basis van echte takken. Deze weelderige bloesembomen sieren elke entree, vide of atrium. Als zelfs hommels van tak naar tak vliegen dan weten we dat deze bomen heel goed zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »